Darter Gian van Veen uit Poederoijen schittert op Players Championship in Leicester

10 apr , 6:46 Sport
gian pdc 6
Poederoijen / Leicester - Darter Gian van Veen uit Poederoijen liet afgelopen maandag en dinsdag zijn talent zien tijdens de Players Championship-toernooien PC7 en PC8 in Leicester, Engeland. Met 128 deelnemers stond hij klaar om zijn kunsten te tonen aan het publiek.
Op maandag, tijdens de PC7, begon Gian sterk door met 6-2 te winnen van Haupai Puha, waarbij zijn gemiddelde van boven de 100 flinke indruk maakte. Desondanks werd hij in de derde ronde met 6-4 verslagen door Ryan Searle.
Dinsdag betrad Gian het podium voor de PC8 en liet opnieuw zijn talent zien. Na een 6-4 overwinning op Daniel Klose, maakte hij een opvallende comeback tegen Martin Lukeman. Ondanks een 1-5 achterstand wist Gian vijf opeenvolgende legs te winnen en de wedstrijd met 6-5 te winnen. Met overtuigende overwinningen op Josh Rock (6-3) en Stefan Bellmont (6-5) bereikte hij uiteindelijk de halve finale.
In een zinderende strijd moest Gian het opnemen tegen de wereldkampioen Humphries. Ondanks zijn inspanningen werd hij met 7-5 verslagen, maar hij kan trots zijn op zijn prestatie. Teamgenoot Danny Noppert slaagde erin om Humphries in de finale met 8-6 te verslaan, waardoor Gian toch een troostprijs kon vinden in het succes van zijn teamgenoot Noppert.