Start van aanleg snelfietspad Zaltbommel - Den Bosch

06 mrt , 13:40 Nieuws
shutterstock 1805706451
Hedel - De aanleg van het Hedelse deel van het snelfietspad Zaltbommel - Den Bosch is begonnen door de gemeente Maasdriel. Om de verbreding van het fietspad aan de Oude Rijksweg in Hedel mogelijk te maken, wordt een rij bomen tussen de Oude Rijksweg en het huidige fietspad verwijderd.
In totaal worden 133 bomen gekapt, maar Maasdriel zal dit compenseren door nieuwe bomen te planten in Hedel en Ammerzoden. Het kappen van de bomen op deze locatie veroorzaakt geen problemen voor de bestaande flora en fauna. Momenteel staan er vier rijen bomen naast elkaar. Door één rij te verwijderen, krijgen de bomen in de andere rijen meer ruimte om te groeien. Er blijft genoeg ruimte over voor vogels en andere dieren om voedsel te vinden in de bomen of hun nesten te bouwen.
Fietsomleidingen zullen worden ingesteld om de werkzaamheden mogelijk te maken, met borden ter plaatse voor aanduiding. Bij de rotonde tussen de Oude Rijksweg en de Baronieweg wordt een tijdelijke fietsbrug geplaatst. Op bepaalde plekken zullen fietsers de autoweg moeten gebruiken, waar de maximumsnelheid tijdelijk wordt verlaagd naar 30 kilometer per uur.
Het fietspad aan de Oude Rijksweg in Hedel zal verbreed worden tot gemiddeld vier meter en maakt deel uit van de snelle fietsroute tussen Zaltbommel en Den Bosch. Deze route stelt fietsers in staat om sneller en veiliger te reizen, wat een aantrekkelijk alternatief is voor automobilisten die momenteel de A2 gebruiken. Daarnaast is het een grote verbetering voor fietsers die al tussen beide steden pendelen.
De snelle fietsroute zal brede fietspaden hebben met een rode kleur. Fietsstraten, waar auto's te gast zijn, maken ook deel uit van het nieuwe traject. Fietsers krijgen voorrang bij kruispunten met rustige wegen en rotondes binnen de bebouwde kom.