Lancering Signaalpunt Eenzaamheid Bommelerwaard

02 okt , 13:22 Nieuws
pexels andrew 3132388
Foto: Pexels
Eenzaamheid kan iedereen overkomen, jong of oud. Het kan grote gevolgen hebben in iemands leven. Voor veel mensen is het moeilijk dat zelf op te lossen. Praten kan dan fijn zijn. Daarom hebben gemeenten Zaltbommel en Maasdriel en Welzijn Bommelerwaard zich aangesloten bij het Signaalpunt Eenzaamheid Bommelerwaard.

Signaal eenzaamheid doorgeven

Via het digitale Signaalpunt Eenzaamheid Bommelerwaard kunnen inwoners een signaal afgeven wanneer zij zich zorgen maken om zichzelf of iemand anders die eenzaam is. Dit kan laagdrempelig via www.signaalpuntbommelerwaard.nl. Een signaal kan komen van inwoners, professionals, een vereniging, een leraar, buren of ondernemers zoals een kapper, een bank, supermarkt, opticien of postbezorger. Alle signalen komen terecht bij Welzijn Bommelerwaard. Een medewerker neemt vervolgens binnen vijf werkdagen contact op met de persoon waarover een signaal is gegeven.
Wethouder Bouchtaoui: “Eenzaamheid raakt ons allemaal. Door samen te werken met inwoners, welzijnspartners en lokale organisaties zoals de Jumbo, kunnen we eerder signalen oppakken en mensen die eenzaam zijn ondersteunen. Niemand hoeft er alleen voor te staan: of je nu een jongere of oudere inwoner bent, het Signaalpunt Eenzaamheid Bommelerwaard is er om die verbinding te maken.”

Lancering tijdens Week Tegen Eenzaamheid

Van 26 september tot en met 2 oktober is de Week tegen Eenzaamheid. In het kader van deze week vindt de lancering van het Signaalpunt Eenzaamheid Bommelerwaard plaats in zowel gemeente Zaltbommel als in gemeente Maasdriel. Op donderdagmiddag 26 september lanceert wethouder Karima Bouchtaoui bij Jumbo Gameren het Signaalpunt Eenzaamheid Bommelerwaard. Zij gaat dan in gesprek met inwoners en medewerkers van de Jumbo hoe je signalen van eenzaamheid kunt herkennen en hoe je inwoners verder kunt helpen door een signaal af te geven.