Brandweer Gameren met twee ploegen in de landelijke finale

25 jun , 14:41 Nieuws
448387352 787809620205269 8037732357436513376 n
Gameren - Dat de brandweer altijd goed getraind moet zijn is logisch. Zo worden er ook brandweerwedstrijden georganiseerd om de opgedane kennis toe te passen. En dat lukt de leden van brandweerpost Gameren behoorlijk goed. Met twee ploegen staan deze in de landelijke finale van de brandweerwedstrijden!
Het gaat om twee verschillende klasse's, de klasse Brand en de klasse 112.
In de klasse 'Brand' gaat het erom een fictieve brand in een gebouw, auto of ander object zo goed, veilig en snel mogelijk te blussen. De klasse '112' is anders opgezet. In die klasse kunnen ploegen terecht komen in een ongeval, brand of misschien wel een combinatie van beide factoren.

Eerste plaats

Afgelopen zaterdag mocht de ploeg van Gameren de wedstrijd in de klasse '112' spelen. Hier behaalde ze een eerste plaats! Wat ervoor zorgt dat je geplaatst bent voor de landelijke finale. Een week daarvoor bracht een tweede plaats in de 'brand' klasse de ploeg ook naar de finale.
Het scenario afgelopen zaterdag was als volgt:
Boomverzorgers zijn aan het snoeien op het Plein in Borssele wanneer een politieachtervolging eindigt in een ongeval. De dader, die de politie ontkomt, rijdt het Plein op en botst tegen een hoogwerker. Hierdoor wordt de hoogwerker instabiel en raakt een boomverzorger gewond aan zijn hoofd. De auto schiet door en botst tegen een versnipperaar, waarbij twee boomverzorgers bekneld raken. Een van hen heeft een ernstige slagaderlijke bloeding door een arm in de versnipperaar; de ander heeft een gebroken bovenbeen. De dader, die vuurwapengevaarlijk is, blijft ongedeerd en wordt gearresteerd bij aankomst van de brandweer.

Landelijke finales

Post Gameren mag op 14 september de landelijke finale klasse '112' spelen in Gemert. Op 21 september vindt de finale klasse 'Brand' plaats in Heythuysen.