112

Bergsche Maasdijk aangemerkt als onveilige verkeerssituatie

Foto: Jurgen Versteeg

Nederhemert – De Bergsche Maasdijk, die langs Bern, Well en Nederhemert loopt, is opgenomen in de lijst van 33 ‘meest onveilige’ verkeerssituaties in de provincie Gelderland. Dit werd afgelopen donderdagavond bekendgemaakt door wethouder Ed Goossens tijdens de gemeenteraadsvergadering, meldt de Bommelerwaardgids.

De opname van de Maasdijk op deze lijst betekent dat de provincie voor vijftig procent zal bijdragen aan maatregelen om de veiligheid van de dijk te verbeteren. “En dat is heel goed nieuws,” aldus Goossens. Hij benadrukte echter dat de toevoeging aan de lijst niet betekent dat er direct actie ondernomen zal worden. De provincie schreef in een toelichtende brief dat de mogelijkheid om de locaties op de lijst aan te pakken de komende tijd nader onderzocht zal worden. “Het streven is om binnen de coalitieperiode twintig locaties aan te pakken,” aldus de provincie.

Eerdere onderhoudswerkzaamheden uitgesteld

Op het dijktraject tussen Well en Heusden zijn fietssuggestiestroken aangebracht. De afgelopen jaren hebben zich meerdere ernstige ongelukken voorgedaan op deze weg. Het bewonerscomité Eiland Nederhemert e.o. Bergsche Maasdijk Veilig hield vorig jaar een petitie om een vrijliggend fietspad langs de dijk aan te leggen, om zo de verkeersveiligheid te verbeteren. De petitie werd ruim 3500 keer ondertekend. Ook de gemeente Zaltbommel heeft een voorkeur uitgesproken voor een vrijliggend fietspad.

Voor dit jaar stond groot onderhoud aan de dijk gepland. Hierbij zouden het asfalt vervangen, drempels aangelegd en meer verlichting geplaatst worden. Ook zouden tientallen populieren langs de dijk gekapt worden, iets waar het bewonerscomité tegen was omdat de bomen volgens hen snelheidsremmend werken. Vanwege de vele reacties en zienswijzen stelde de provincie deze onderhoudswerkzaamheden vorig jaar uit.

Op de lijst van ‘meest verkeersonveilige locaties’ staan ook twee wegen in Maasdriel: de N831 tussen Ammerzoden en Hedel en de N831 bij het westelijke deel van de bebouwde kom van Ammerzoden.

Cookieinstellingen