Burgemeester van Zaltbommel overdraagt handhavingstaken na verbouwingskwestie

Foto: Google Maps

Zaltbommel – Na een recente onthulling dat burgemeester Pieter van Maaren enkele jaren geleden zonder vergunning ramen en kozijnen in zijn monumentale woning verving, heeft hij tijdelijk zijn handhavingstaken overgedragen aan wethouder Ed Goossens in Zaltbommel. Zo meldt Omroep Gelderland.

De misstap van de burgemeester werd ontdekt door de monumentencommissie, die hierover een brief stuurde naar de commissaris van de Koning en de gemeenteraad. De voorzitter van de monumentencommissie beschuldigde Van Maaren van bewust en willens het overtreden van de wet.

In een reactie bood de burgemeester zijn excuses aan en gaf aan te ‘balen als een stekker’ van de situatie. Tijdens een spoedvergadering besloot de gemeenteraad echter geen integriteitsonderzoek naar Van Maaren in te stellen. Wel moet de raad nog beslissen of de vergunning voor de verbouwing alsnog wordt verleend.

Het Openbaar Ministerie is ook betrokken bij de zaak nadat er een melding over werd ontvangen. Momenteel wordt onderzocht of er aanleiding is voor een strafrechtelijk onderzoek.

Wethouder Goossens zal voorlopig de handhavingstaken van de burgemeester overnemen. Dit zal duren totdat de kwestie rondom de woning van Van Maaren volledig is afgehandeld.

Cookieinstellingen