N.I.V.O.-Sparta boekt terechte maar geflatteerde zege op Houten

Foto: Shutterstock

Zaltbommel – N.I.V.O.-Sparta deed in en tegen Houten uitstekende zaken. Op bezoek bij SV Houten werd door een aantal late goals met 0-4 gewonnen. Daarmee vestigt N.I.V.O.-Sparta zich vaster in de subtop van de 2e Klasse G.

Vooraf waren de nodige vraagtekens. Op sportief vlak met een aantal blessures en ziekten was het flink puzzelen. Ook de vraag: hoe sterk is SV Houten? Eerder deze competitie werd in Zaltbommel al met grote cijfers Houten aan de kant gezet. Tegelijkertijd zette Houten daarna een mooie reeks neer om de afgelopen weken weer te verliezen.

Het begin van het duel was dan ook aftasten. De wedstrijd ging gelijk op, al waren de betere kansen voor N.I.V.O.-Sparta. Zo bleef het duel doorsudderen totdat de thuisploeg dé kans had op de openingstreffer. Een strafschop werd echter niet benut en daarmee bleef het 0-0.

N.I.V.O.-Sparta pakte desondanks de drie punten mee en werkte opnieuw aan haar doelsaldo. Het werd na een tweede gele kaart van Luuk Gerritsen nog een doelpuntenfestijn. Topschutter Iain Brands pikte natuurlijk ook een goal mee. Net als invaller Naoufal Kaaouass. Een andere invaller, Tonni Maric maakte er zelfs twee. N.I.V.O.-Sparta won dus ruim maar vriend en vijand zullen ook stellen dat de terechte driepunter behoorlijk geflatteerd was.

De ploeg van Niels Blom en Nelis Heesbeen hoopt na deze driepunter weer een mooie reeks neer te zetten. Met 25 punten uit 15 duels, is het runner-up Achilles ’29 tot een punt genaderd. Koploper Theole staat soeverein bovenaan met 7 punten voorsprong. Volgende week wacht een thuiswedstrijd tegen nummer 10, GJS. De aanvang is 15.00 uur.

Bron: N.I.V.O.-Sparta

Cookieinstellingen