N.I.V.O.-Sparta weet te winnen van GRC’14

Dit weekend veroverde het vlaggenschip van N.I.V.O.-Sparta de volledige punten. Thuis op eigen veld was de ploeg te sterk voor GRC ’14, met een eindresultaat van 5-2 in het voordeel van de mannen onder leiding van trainer Niels Blom.

De eerste grote kans op een doelpunt was voor GRC ’14, maar de thuisploeg had geluk dat Ousmane Traore niet scherp genoeg was voor het doel. GRC ’14 was gevaarlijk in de tegenaanval en zette snel druk op het doel van Koen van Harmelen, die terugkeerde onder de lat. Niet veel later opende N.I.V.O.-Sparta de score via Iain Brands, die het meest alert reageerde nadat GRC-doelman Janssen een afstandsschot van Zaimi niet volledig kon stoppen.

Na de 1-0 kwam GRC ’14 opnieuw terug. Ze kwamen zelfs op gelijke hoogte met een krachtig afstandsschot. Maar nog voor de rust herstelde N.I.V.O.-Sparta de voorsprong. Na een eerdere poging van Brands op de lat, benutte Ilias Zaimi een vrije trap van ongeveer 24 meter onhoudbaar. Zo stond het voor rust 3-1, na een assist van Zaimi scoorde Brands zijn tweede doelpunt van de middag met een slim schot.

In de tweede helft bleef N.I.V.O.-Sparta dominant, hoewel het spel iets terugviel en GRC ’14 af en toe gevaarlijk werd. Na een gemiste kans van Troare scoorde Frenk Schaap met een fraaie stift de 4-1, waarmee de wedstrijd beslist was. Na die goal gebeurde er weinig opmerkelijks, mede door de vele wissels. Toch wisten beide teams nog te scoren. Eerst was het GRC, gevolgd door het slotakkoord voor N.I.V.O. Invaller Tonni Maric maakte met een prachtige individuele actie het vijfde doelpunt, wat tevens het laatste hoogtepunt van de wedstrijd betekende.

Dankzij deze overwinning verstevigt N.I.V.O.-Sparta zijn positie op de derde plaats in het klassement.