Achthonderd inwoners in Zaltbommel zullen energietoeslag krijgen

Foto: Shutterstock

ZALTBOMMEL – 833 inwoners in Zaltbommel krijgen een energietoeslag van 1300 euro. Er zijn ook nog circa 250 verzoeken voor de energietoeslag.

Dat is het antwoord van het college van burgemeester en wethouders op de vragen van de SP. De vragen werden gesteld door Fractievoorzitter Stef Dingemans omtrent het bericht van de NOS die hebben aangegeven dat tienduizenden gezinnen met energie problemen deze toeslag niet zouden krijgen.

Energie-arm
Het is nog niet bekend hoeveel huishoudens energie-arm zijn in Zaltbommel. Volgens het college kunnen we het grootste gedeelte van Zaltbommel bereiken. Het is nog erg lastig om een schatting te maken van het aantal energie-armen. Gezinnen met middeninkomens komen steeds vaker in de financiƫle problemen blijkt uit het landelijke onderzoek door de stijgen van de prijzen. We houden dit probleem in de gaten in Zaltbommel en bieden alle inwoners financiƫle hulp aan.

Maatschappelijke partners

De energietoeslag word op verschillende manieren in beeld gebracht bij de inwoners. De gemeente gaat ook samenwerkingen aan met maatschappelijke partners, zoals het buurtteam, om de toestand het best te kunnen verbeteren.

Cookieinstellingen