N.I.V.O.-Sparta zet Houten met 4-1 aan de kant

Foto: Shutterstock

Zaltbommel – N.I.V.O.-Sparta heeft haar eerste thuiswedstrijd met ruime cijfers gewonnen. Op het eigen sportpark De Watertoren werd Houten met 4-1 aan de kant gezet.

Eigenlijk kwam de zege geen moment in gevaar. N.I.V.O.-Sparta was gezien het spelbeeld de gehele wedstrijd de bovenliggende partij. Toch duurde het eventjes voor er daadwerkelijk afstand werd genomen.
Voor de technische staf was het vooraf ook even puzzelen. Opnieuw moest men een aantal belangrijke krachten missen. Daar kwam vandaag ook nog eens Sam van Doremalen bij, die vorige week bij GRC voortijdig het veld moest verlaten.  Dat betekende dat er net als vorige week opnieuw een beroep gedaan moest worden op oud-gediende Fabrice de Jonge.
Een eerste Bommels doelpunt werd nog afgekeurd wegens buitenspel. Schaap zou in buitenspel positie hebben gescoord vanuit een voorzet van Van Rijswijk. De vraag was of dit ook daadwerkelijk het geval was. De scheidsrechter en de assistent van Houten waren het op zijn zachtst gezegd niet altijd met elkaar eens. De scheidsrechter voelde zich ook gesteund door het publiek dat terecht haar vraagtekens zette bij een aantal beslissingen vanuit Houten.
Nadat Frenk Schaap op aangeven van Zaimi nog de 1-0 liet leggen, was het diezelfde Schaap die niet veel later de assist verzorgde voor Sky van Dongen. De 1-0 was een feit en dat leek de opmaat naar meer. Vrijwel uit het niets kwam Houten alsnog terug in het duel. Een gesmoord schot van Houten werd via een hakje alsnog een doelpunt. Nog voor rust werd het 2-1.De uitblinker van de afgelopen weken, Iain Brands, tekende met een bekeken schuiver voor de tweede Bommelse treffer en daarmee de ruststand.

In de tweede helft kwam de voorsprong niet meer in gevaar. Sterker nog, de score werd verder uitgebouwd. Beide goals kwamen op naam van Ilias Zaimi. De middenvelder scoorde zijn eerste via een vrije trap. De tweede met een bekeken schuiver. Tussendoor kwam Houten nog met een man minder.  Na aanmerkingen op de leiding kreeg een speler van Houten de rode kaart.

Een klinkende zege dus vanuit de ploeg van Niels Blom op Houten. Drie punten dus voor N.I.V.O.-Sparta. Dat nu op doelsaldo de leiding heeft in de Tweede Klasse G.  Volgende week staat een uitwedstrijd tegen GJS op het programma.

Bron: N.I.V.O. Sparta
Cookieinstellingen