Kinderen veiliger naar school door nieuwe verkeersveilige schoolzones

Foto: Shutterstock

Zaltbommel – Op maandag 17 juni zal wethouder Ed Goossens de nieuwe verkeersveilige schoolzone onthullen bij obs Den Boogerd in Aalst. Samen met een aantal leerlingen en schooldirecteur Gerion Goossens onthult hij een nieuw zebrapad. De feestelijke onthulling maakt deel uit van het project ‘Verkeerveilige schoolomgevingen gemeente Zaltbommel.

Wethouder Ed Goossens: “Het is van grote belang dat de omgevingen van onze scholen veilig zijn voor alle kinderen. Alle scholen hebben zelf een plan kunnen maken voor verbeteringen. Zij weten zelf het beste welke maatregelen het beste bij hun situatie past. Ik ben er trots op dat we op deze manier samen werken aan de veiligheid van onze kinderen.”

Opvallende gekleurde palen

Bij alle basisscholen in de gemeente worden de Jip en Janneke verkeersborden herplaatst naar plekken waar extra aandacht gewenst is. De borden worden geplaatst op gekleurde palen om extra op te vallen. Indien gewenst door de scholen, wordt ook het woord “school” in de straat bestraat. Sommige scholen geven echter de voorkeur aan zebrapaden.

Gewenst gedrag stimuleren

Het project is gestart naar aanleiding van zorgen rondom de verkeerssituatie bij basisscholen. Veel verloopt al goed. Zo bevinden alle basisscholen zich binnen een 30 km/u zone of aan een 30 km/u weg en zijn ze actief bezig met verkeerseducatie. Bovendien stimuleren de scholen ouders om hun kinderen zoveel mogelijk te voet of met de fiets naar school te brengen. De nieuwe verkeersveilige zones helpen het gewenste gedrag nog beter te ondersteunen.

Maatwerk per school

Voor iedere school is een plan op maat gemaakt. Dit plan richt zich op communicatie met ouders, verkeerseducatie op school en infrastructurele aanpassingen om het gedrag van ouders optimaal te sturen.

Cookieinstellingen