Succes voor MTB Team WielrennerShop-CC5311 in Hooge Mierde

Nieuwaal / Hooge Mierde – Afgelopen weekend hebben twee renners van het Bommelerwaardse MTB Team WielrennerShop-CC5311 indrukwekkende prestaties geleverd tijdens de ATB Cross in Hooge Mierde.

De broers Fausto en Guido van Tuyl uit Nieuwaal behaalden respectievelijk de tweede en derde plaats in de A-klasse-wedstrijd.

Ondanks de natte en modderige omstandigheden door de vele regenval, voltooiden de deelnemers een zware wedstrijd van ruim 1 uur en 15 minuten. Na diverse aanvalspogingen werd de wedstrijd beslist in een spannende sprint tussen drie renners. Fausto en Guido namen het hierin op tegen topfavoriet Kelvin Bakx van het JHB Wielersport team.

Guido startte de sprint en eindigde op de derde plaats. Fausto ging het duel aan met Kelvin Bakx voor de overwinning, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plek, op slechts 0,1 seconde van Bakx. Wannes Maris, eveneens van het MTB Team WielrennerShop-CC5311, finishte als vierde, wat het team de koppositie in het algemene klassement verstevigde.

In andere categorieën wisten ook teamgenoten podiumplaatsen te veroveren. Pieter Dielissen werd tweede in de D-Reeks en Anna Strijker eindigde als derde bij de dames in de E-Reeks.