Bazalt wonen klust met de bewoners van de Nije Hof Zaltbommel

Foto: Bazalt Wonen

Zaltbommel – Afgelopen vrijdag en zaterdag stond Nederland in het teken van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van het land, georganiseerd door het Oranje Fonds. Dit initiatief roept mensen op om een dagje vrijwilligerswerk te doen, waarmee ze een positieve bijdrage leveren aan hun straat, wijk of dorp.

Ook Bazalt Wonen nam deel aan NLdoet. Op vrijdag ging een enthousiaste groep collega’s aan de slag bij de Nije Hof in Zaltbommel. De Nije Hof is een wooncomplex met actieve bewoners die zelf de binnentuin en pluktuin onderhouden.

Opslagruimte

De tuin wordt door hen ervaren als een fijne plek waar de bewoners bij mooi weer graag samenkomen. Er ontbrak echter nog één ding; een goede opslagplaats voor het tuingereedschap. Bazalt Wonen hielp deze wens te vervullen. Samen met de bewoners werden de bouwpakketten in elkaar gezet. Terwijl sommige bewoners de tuinkasten assembleerden, beschilderden anderen vogelhuisjes of werkten ze aan een aantal voorjaarsklusjes in de tuin.

Ontspanning

Naast het werken in de tuin was er ook tijd voor ontspanning met een kop koffie, thee en wat lekkers. De sfeer was gezellig en de samenwerking tussen de bewoners van de Nije Hof en de medewerkers van Bazalt Wonen verliep vlot; binnen twee uur waren de twee tuinkasten klaar voor gebruik. Dit belooft nog veel meer plezier in de tuin.

Cookieinstellingen