Premie autoverzekering stijgt in Gelderland met 13,9%

Foto: Pexels

Gelderlanders betaalden in 2023 gemiddeld € 74,92 per maand voor hun autoverzekering. Dat is bijna 14% meer dan in 2022. Toen bedroeg de gemiddelde premie in deze provincie nog € 65,80 per maand.

Dit blijkt uit de Datamonitor Autoverzekeringen van de financiële vergelijkginssite Geld.nl.

Diefstal van voertuigen zorgt voor duurdere autoverzekering in Gelderland

Dat Gelderlanders in 2023 bijna € 110 per jaar meer betaalden voor hun autoverzekering, ligt aan de sterke toename van het aantal voertuigdiefstallen. “Bij het bepalen van de premie kijken autoverzekeraars ook naar het risico op schade in de regio waar je woont”, vertelt Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen van Geld.nl. “Omdat er in Gelderland in 2023 ruim 13% meer voertuigdiefstallen plaatsvonden, zien autoverzekeraars het risico op schade toenemen. Daarom vragen ze nu een hogere premie dan in 2022.”

Gelderlanders kunnen gemiddeld € 240 per jaar besparen

Gelderlanders die in 2023 een hogere rekening kregen voor hun autoverzekering, kunnen nog wel wat doen om te besparen, zegt Bulthuis. “De premies van autoverzekeringen verschillen flink per verzekeraar. Uit onze cijfers blijkt dat inwoners van Gelderland die hun autoverzekering vergelijken en dan overstappen naar een goedkopere verzekering, gemiddeld zo’n € 240 per jaar besparen.”

Bron: Geld.nl

Cookieinstellingen