Burgemeester van Maaren komt weg met illegale verbouwing van zijn monumentale woning

Foto: Google Maps

Zaltbommel – Op woensdagavond heeft de gemeenteraad van Zaltbommel besloten geen integriteitsonderzoek te starten naar burgemeester Pieter van Maaren, ondanks de controverse rondom de onjuiste verbouwing van zijn monumentale woning.

De raad concludeerde dat er geen aanleiding was voor een integriteitsonderzoek, hoewel Van Maaren de regels niet had nageleefd bij het vervangen van de ramen. De burgemeester heeft echter beloofd “al het mogelijke te doen” om alsnog goedkeuring te verkrijgen van de Monumentencommissie voor zijn herziene vergunningsaanvraag.

De kwestie heeft binnen Zaltbommel tot flink wat debat geleid. Sommige burgers zijn van mening dat de burgemeester moet aftreden, terwijl anderen vinden dat hij een tweede kans verdient.

Daarnaast werd woensdag via Omroep Gelderland bekend dat Van Maaren in 2020 meer dan €40.000 heeft uitgegeven aan de beveiliging van zijn woning. Dit blijkt uit documenten van de gemeente die in handen zijn gekomen van Omroep Gelderland.

De kosten voor de beveiliging overstijgen ruimschoots de €2.800 die burgemeesters en wethouders volgens de Rijksregeling vergoed kunnen krijgen voor preventieve beveiligingsmaatregelen. De gemeente Zaltbommel rechtvaardigt de hoge kosten door te wijzen op de noodzaak van beveiliging gezien de functie van de burgemeester.

Cookieinstellingen