Duizend jaar oude skeletten gevonden in Poederoijen

Foto: Shutterstock

Poederoijen – Bij een archeologisch onderzoek zijn skeletten gevonden. Het gaat om acht skeletten die naar schatting duizend jaar oud zijn. Zo meldt het BD.

De vondsten zijn gedaan op de plaats waar Hof van Poederoijen gaat komen. Op die plaats komen 45 woningen. Voordat de schep de grond in gaat moet er eerst archeologisch onderzoek worden gedaan.

De archeologen hadden de skeletten al snel gevonden. Bij het graven van de eerste proefsleuven was het al raak.

,,We kwamen het grafveld tegen en sporen van een boerengemeenschap: palen, putten met dierlijke botten en scherven van kogelpotten en een kringgreppel.” Aldus Margriet Stronkhorst, adviseur archeologie bij de Omgevingsdienst Rivierenland tegen het Brabants Dagblad.

Skeletten worden verwijderd

Omdat de skeletten op zeer geringe diepte liggen wordt ervoor gekozen om deze weg te halen. De skeletten liggen op zo’n halve meter onder de grond.

De skeletten worden weggehaald om te voorkomen dat toekomstige bewoners ze tegen komen als ze bijvoorbeeld een zandbak of vijver wordt aangelegd.

Vorst

Zodra de vorst uit de grond is zal het onderzoek verder gaan plaatsvinden. Het is goed mogelijk dat er dan nog meerdere vondsten worden gedaan.

Cookieinstellingen