112

Politie zoekt getuigen van de ongeregeldheden met oud en nieuw in Hedel

Foto: Jurgen Versteeg

Hedel – De politie in de Bommelerwaard doet een oproep aan twee voetgangers en twee vrouwen op een fiets die tijdens nieuwjaarsnacht rond 02.30 uur in de Voorstraat in Hedel waren.

In de Bommelerwaard waren er heftige ongeregeldheden tijdens nieuwjaarsnacht. Er werd een noodbevel afgegeven door de gemeente, en de ME moest meerdere keren fors optreden. Ze werden bekogeld met zwaar vuurwerk, en meerdere agenten liepen hierdoor letsel op. Op bewakingsbeelden is te zien dat twee voetgangers en twee mensen op de fiets mogelijk ook slachtoffer zijn geworden. De politie roept deze mensen op om zich te melden. Wellicht hebben zij ook gehoorschade opgelopen en/of hebben ze gezien wie het vuurwerk gooide.

In de nacht van 31 december op 1 januari werden zowel de politie als de brandweer meerdere keren opgeroepen. Er werd met man en macht gewerkt om de situatie onder controle te krijgen. Doordat er diverse keren onder meer zwaar, explosief vuurwerk naar hulpverleners werd gegooid, trad de ME op om de situatie onder controle te brengen.

Getuigen gezocht

Er is een onderzoek gestart om de exacte toedracht van de ongeregeldheden te onderzoeken. Op een van de bewakingsbeelden is te zien dat er zwaar vuurwerk richting de ME wordt gegooid. Op datzelfde moment lopen er twee voetgangers langs en zien we twee vrouwen op een fiets voorbijfietsen. Dan gaat het vuurwerk af. Er is een grote kans dat deze vier mensen gehoorschade hebben opgelopen door de enorme explosie die vlakbij hen afging. De politie wil deze mensen graag spreken om te kijken of zij wellicht belangrijke informatie voor hen hebben of dat zij wellicht ook gehoorschade hebben opgelopen.

Wie zoekt de politie?

– Twee vrouwen op een fiets

Zij fietsten iets voor 02.30 uur in de Voorstraat in de richting van de Uithovensestraat. Een van hen fietste, de ander zat achterop. Ze hadden allebei een zwarte jas aan. De vrouw die fietste had donker haar en droeg een lichte sjaal. De vrouw die achterop zat, had lang donker haar. Nadat de explosie is afgegaan (vlakbij de Aldi), stopten ze bij de ME en keerden daarna om om weer terug te fietsen.

– Twee voetgangers

Zij liepen ook op datzelfde moment in de Voorstraat. Ze zagen dat er vuurwerk voor hen werd gegooid (vlakbij de Aldi) en liepen achteruit om het te ontlopen. Daarna staken ze de straat over en liepen in de richting van de Korenstraat. Ze droegen een donkere en een beige jas.

Wat nu?

Herkennen de betrokkenen zichzelf in de beschrijving? Dan wordt hen gevraagd contact op te nemen met de politie. Dit kan via 0900-8844 of door zichzelf te melden bij een politiebureau. Het zaaknummer is 2024000432.

Waren de betrokkenen bij de ongeregeldheden? Dan wordt hen gevraagd zichzelf te melden.

Het gooien van zwaar, explosief vuurwerk naar hulpverleners heeft een enorme impact gehad op hen. Zowel de ME, politieagenten als brandweermensen hebben zich onveilig gevoeld. Het gooien van vuurwerk naar hulpverleners is niet alleen strafbaar, maar ook levensgevaarlijk. De politie neemt deze zaak hoog op en is bezig met het onderzoeken van de betrokkenen. Er is veel beeldmateriaal dat nu wordt geanalyseerd. Dit onderzoek kost tijd, maar de politie sluit niet uit dat op termijn beelden van de verdachten die ze nog zoeken, openbaar worden gemaakt. Waren mensen bij de ongeregeldheden en willen ze voorkomen dat hun gezicht herkenbaar op social media of televisie wordt getoond? Dan worden ze gevraagd zichzelf te melden via 0900-8844 of bij een politiebureau, onder vermelding van zaaknummer 2024000432.

Cookieinstellingen