WK-Darts stopt bij de eerste ronde voor Gian van Veen

Foto ter illustratie.

Poederoijen / London – Het WK Darts debuut van Gian van Veen draaide uit op een teleurstelling. De inwoner van Poederoijen verloor in de eerste ronde van een ontketende Man Lok Leung uit Hongkong.

Van Veen kon maandagavond niet zijn beste spel laten zien in het Alexandra Palace in Londen. Ondanks enkele goede finishes waarmee hij de eerste set won en de tweede set cadeau kreeg, bleek de 2-0 voorsprong geen garantie voor de overwinning. Zijn tegenstander, Leung, liet zich niet uit het veld slaan en kwam terug tot een gelijke stand van 2-2.

In de beslissende vijfde set zette Leung zijn sterke spel voort, terwijl Van Veen moeite had om scorend bij te blijven. Met een 40-uitgooi besliste Leung de wedstrijd bij een 2-1 voorsprong in legs.

Voor Van Veen eindigde het WK Darts voordat het goed en wel begonnen was. De inwoner van Poederoijen was begrijpelijkerwijs teleurgesteld: “Ik baal hier enorm van. Op dit toernooi moet je presteren, en dat heb ik niet gedaan. Als je 2-0 voorstaat, mag je de partij niet verliezen. Maar Man Lok Leung heeft verdiend gewonnen; ik was gewoon niet goed genoeg vandaag,” zei een realistische Van Veen voor de camera van Viaplay.