Ambulancepost in Wijk en Aalburg moet aanrijtijden verkorten

Foto: Jurgen Versteeg

Op woensdag 1 maart 2023 is de Regionale Ambulancevoorziening Brabant (RAV) Midden-West-Noord gestart met een ambulancepost aan de Polstraat 86 in Wijk en Aalburg. De ambulancepost Wijk en Aalburg heeft op werkdagen overdag en op zaterdag en zondag zowel overdag als ’s avonds een bezetting van één ambulance.

De ambulance is nu nog gestationeerd in de brandweerkazerne in Genderen. In het kader van samenwerking, spreiding en paraatheid is gekozen voor een verhuizing van de ambulancepost naar Wijk en Aalburg. De ambulance op de nieuwe post in Wijk en Aalburg wordt vooral ingezet voor het verzorgingsgebied Altena. Daarnaast kan de ambulance ‘burenhulp’ bieden aan de gemeente Heusden en een gedeelte van de Bommelerwaard.

Via Dynamisch Ambulance Management wordt de ambulance daar waar nodig ingezet door de meldkamer Ambulancezorg in Bergen op Zoom. Afhankelijk van de plaats van het incident gebeurt dit in nauwe samenwerking met de meldkamers Ambulancezorg in Den Bosch (voor inzetten in de gemeente Heusden) en in Apeldoorn (voor inzetten in de Bommelerwaard).

“Samen met de RAV hebben we zorgvuldig onderzocht wat voor de inwoners van gemeente Altena het beste is. De verhuizing van de ambulancepost naar Wijk en Aalburg sluit mooi aan bij onze wens om de aanrijtijden te verkorten. Daarnaast hebben we ons ook hard gemaakt om onze tweede ambulancepost in Altena (Oost) te behouden.” Aldus Wethouder Shah Sheikkariem.

De RAV Brabant Midden-West Noord bedankt Brandweer Genderen hartelijk voor de gastvrijheid in brandweerkazerne Genderen de afgelopen vijf jaar. In de regio Altena is – naast de nieuwe locatie in Wijk en Aalburg – ook een ambulancepost in Almkerk.

Cookieinstellingen