Gratis autobanden oppompen in Zaltbommel

Foto: Gemeente Zaltbommel

Op de parkeerplaats tussen de Hogeweg en de Jip en Jannekelaan in Zaltbommel, tegenover Van der Valk Hotel, komt een Slimme Bandenpomp. Op 25 mei uur wordt de pomp in gebruik genomen door Sjaak Nieuwenhuizen, medewerker van de gemeente Zaltbommel. Hiermee kunnen automobilisten gratis de bandenspanning van hun auto controleren en op de juiste spanning brengen.

Een schonere en veiligere samenleving

Met de plaatsing van de Slimme Bandenpomp wil de gemeente bijdragen aan een schonere en veiligere samenleving.

Wethouder Willem Posthouwer: “Automobilisten kunnen gratis en op een gebruiksvriendelijke manier gebruikmaken van deze bandenservice en direct hun CO2-uitstoot verminderen en veiliger de weg op.”

De gemeente heeft de slimme bandenpomp, die op zonne-energie werkt, gehuurd voor een periode van vijf jaar. De slimme bandenpomp is ontwikkeld door de organisatie Band op Spanning.

Brandstofbesparing

Een goede bandenspanning levert brandstofbesparing op en er vindt minder slijtage van banden plaats. De bandenpomp is door iedere automobilist eenvoudig te gebruiken. De juiste bandenspanning wordt op kenteken opgevraagd. Een touchscreen display helpt met het juist instellen. Tijdens het gebruik wordt weergegeven wat er gebeurt en na afloop worden direct de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde CO2-uitstoot getoond.

Verspreid door heel Nederland

Slimme Bandenpompen staan door heel Nederland. Door het probleem van onderspanning op te lossen, bespaart Nederland jaarlijks:

  • 200 miljoen liter brandstof
  • 750.000 banden
  • 400.000 ton CO2 uitstoot
  • 400 miljoen euro

De slimme bandenpomp op de parkeerplaats tussen de Hogeweg en de Jip en Jannekelaan is 24/7 toegankelijk. De bandenpomp is bedoeld voor personenauto’s en is niet geschikt voor campers.

Cookieinstellingen