Boeren roepen op om het werk 15 juli een kwartier stil te leggen

Foto: Shutterstock

Het kabinet wil het aantal boeren in Nederland fors verminderen. De motieven hiervoor zijn zeer discutabel en roepen logischerwijs veel emoties op. Boeren lopen met een knoop in hun maag. Ze zitten in zak in as en zijn de wanhoop nabij.

Boeren strijden voor lijfsbehoud. Dit heeft Nederland gemerkt, getuige de vele boerendemonstraties. Innoveren, investeren, risico’s nemen en zeven dagen per week keihard werken is geen probleem, maar tegen dit Haagse beleid is geen onkruid opgewassen. Dit moet stoppen: het boerenverstand moet terugkomen in de dialoog.

Op vrijdag 15 juli a.s. geven boeren opnieuw een krachtig signaal af aan politiek Den Haag. Want alhoewel kabinet formeel met reces is, broeit de veenbrand in Nederland onverminderd door. Het kabinet heeft met Remkens een omstreden gespreksleider aangesteld. De man die nota bene de draconische maatregelen heeft aanbevolen.

Niet echt een blijk van het kabinet om tot een echte oplossing te komen. Tot overmaat van ramp liet het kabinet op de laatste dag voor het kamerreces weten dat de kans op een continuering van de derogatie klein wordt geacht. Opnieuw een klap in het gezicht van de Nederlandse veehouderij.

‘De vele acties van de afgelopen weken hebben ook duidelijk gemaakt dat de meerderheid van Nederland de boeren steunt. Boeren zijn vastberaden, evenals burgers die ook vraagtekens zetten bij deze verstrekkende plannen, die niet alleen de boeren, maar ook veel burgers treffen. Iedere boer, tuinder of visser voorziet tien personen in de periferie van werk. Deze gezamenlijke inspanning is goed voor een significante bijdrage aan het bruto nationaal product. Innovatieve technieken in de Nederlandse veehouderij worden wereldwijd toegepast: Nederland fungeert hierbij als gidsland. Dit alles dreigt het kabinet overboord te gooien.’

Door een gezamenlijke solidariteitsactie op vrijdag 15 juli a.s. tonen boeren en burgers dat ze elkaar steunen. Samen maken ze een onmiskenbaar gebaar naar politiek Den Haag dat het voorgenomen beleid heilloos is.

Oproep van de boeren

Burgers en bedrijven leggen om 15:00 uur het werk gedurende 15 minuten neer, auto’s en vrachtwagens zetten hun auto stil, kerkklokken luiden, sirenes loeien. Nederland komt in actie en laten hun solidariteit met de boeren en het platteland horen en zien. Op de actiewebsite www.knoopinjezakdoek.nl worden talrijke solidariteitsacties gepresenteerd.

Cookieinstellingen