Start plaatsing kleine huizen Beersteeg-West Zaltbommel

Foto: Fotolux

Zaltbommel – Vorige week zijn de eerste kleine huizen geplaatst op de Beersteeg-West in Zaltbommel. Een mooi moment want dit bijzondere project is een primeur voor de Bommelerwaard. Totaal komen er vijftien kleine huizen, tien koop- en vijf huurwoningen. Onder andere wethouder Gijs van Leeuwen, Jaap de Windt, namens projectontwikkelaar Van Dillen Bouw, en toekomstige bewoner Danica waren aanwezig om de start van de plaatsing te vieren.

Betaalbaar en duurzaam

Met dit project komen meerdere ambities op het gebied van wonen en leven bij elkaar.

Wethouder Gijs van Leeuwen: “Dit project is een goed voorbeeld van hoe creatief om te gaan met de grote behoefte aan woningen. Het zijn kleine, betaalbare en duurzame huizen voor starters. En ook nog eens op een prachtige locatie: Zowel midden in de natuur als op loopafstand van het centrum van Zaltbommel.”

Daarnaast zijn de kleine huizen gebouwd door gebruik te maken van de laatste technieken op het gebied van duurzaamheid. Denk aan zonnepanelen op het dak, een warmtepompboiler voor vloerverwarming en een systeem waarmee warmte wordt teruggewonnen uit de douche.

Bewoners onderhouden gemeenschappelijke tuin

In december ontvangen alle bewoners de sleutel. Als alles volgens planning verloopt is dan ook de buitenruimte klaar. Wat nu nog een modderig terrein is, wordt uiteindelijk een gemeenschappelijke tuin die bewoners samen gaan onderhouden. Deze is klimaatadaptief ingeregeld. Dat wil zeggen, we richten de omgeving van de kleine huizen weer groen in en zorgen voor een goede waterafvoer. De eerste boom is symbolisch door wethouder Van Leeuwen en Jaap de Windt alvast geplant.

Cookieinstellingen