112

Grote brand bij restaurant in Well

Well – Hotel-restaurant Amadeus in Well is zwaar beschadigd door een grote brand. De brandweer schaalde woensdagmiddag snel op om voldoende bluswagens te mobiliseren. Volgens de veiligheidsregio kunnen omwonenden roetdeeltjes in hun tuinen aantreffen.

De brand ontstond rond 13.30 uur onder de dakpannen van het rieten dak. Om de brand effectief te bestrijden, werd de Wellseindsedijk volledig afgesloten voor verkeer. Er was niemand aanwezig in het restaurant op het moment van de brand, en de straat stond vol met dikke rook.

Speciaal Blusteam voor Rieten Dak

De rook verspreidde zich ook richting Nederhemert en Aalst, waardoor meer mensen de gevolgen merkten. Rond 15.30 uur, twee uur na het uitbreken van de brand, had de brandweer het vuur onder controle. Er wordt nog gecontroleerd of het interieur nasmeult. Mensen die last hadden van de rook werden geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden.

Om 14.25 uur arriveerde een gespecialiseerd blusteam uit de provincie Utrecht op de Wellseindsedijk. Dit team is gespecialiseerd in het blussen van rieten daken en wordt ook ingezet in Brabant en Gelderland, aangezien deze provincies geen eigen specialisten hebben.

Cookieinstellingen