112

Verdachte uit Hedel en Zaltbommel aangehouden voor rellen in Hedel

Foto: Jurgen Versteeg

Zaltbommel – Op 26 maart heeft de politie een 24-jarige man uit Zaltbommel aangehouden. De man wordt verdachte van het meedoen aan de ongeregeldheden in Hedel tijdens de afgelopen jaarwisseling.

De man is verhoord, en vervolgens weer vrijgelaten. Wel is hij nog steeds verdachte.

Verdachte uit Hedel

Op 4 april is een verdachte aangehouden: een man van 45 jaar uit Hedel. Er zitten daarnaast nog twee verdachten vast die begin dit jaar al werden aangehouden.

Nog lang niet alle verdachte geïdentificeerd

De politie toont vanavond niet eerder getoonde, herkenbare beelden van verdachten die zich tijdens de jaarwisseling misdroegen. Dat is op donderdag 4 april te zien in de uitzending van het regionale opsporingsprogramma Plaats Delict. Het onderzoeksteam hoopt dat deze verdachten herkend worden.

Het onderzoek naar de ongeregeldheden heeft in de afgelopen maanden niet stilgelegen. Zo hebben er metingen plaatsgevonden in Hedel in de omgeving van de Kasteellaan. Het Expertteam Visualisatie en Reconstructie heeft een driedimensionale registratie gemaakt om de ruimtelijke situatie in kaart te brengen. Deze visualisatie wordt gebruikt om de toedracht van de incidenten en het geweld tegen de hulpverleners in beeld te brengen. Daarnaast zijn er inbeslaggenomen telefoons onderzocht na eerdere zoekingen in Hedel, Zaltbommel, Uden, Krimpen aan de IJssel, Soest en Ermelo. Er is uitgebreid buurtonderzoek gedaan en geflyerd om te zoeken naar getuigen en camerabeelden.

Cookieinstellingen