112

Brandweer en medewerkers oefenen samen nieuwe veiligheidsafspraken bij Sachem

Foto: Marcel van Dorst - Eye4images

Zaltbommel – Woensdagavond oefende de brandweer Zaltbommel en Sachem Europe BV hoe zij goed kunnen samenwerken bij een incident.

De oefening vond plaats op het terrein van Sachem aan het Van Voordenpark in Zaltbommel. Bij de oefening werd een lekkage in één van de tankputten van het bedrijf nagespeeld. De medewerkers van Sachem ontvangen deze melding als eerste via de veiligheidssystemen. Daarna wordt de brandweer Zaltbommel “gealarmeerd” om samen het incident te bestrijden. Vanwege deze oefeningen waren er verschillende brandweervoertuigen op het terrein van Sachem te zien.

Nieuwe veiligheidsregels om incidenten sneller te zien en te bestrijden

Bij deze oefening zijn de nieuwe veiligheidsafspraken bij Sachem en de samenwerking met de brandweer getest. De aanpassingen die Sachem heeft gedaan wat betreft de veiligheidsregels zorgen ervoor dat incidenten snel te zien en snel te bestrijden zijn. Een van de aanpassingen zijn vast opgestelde (schuim)blussystemen. Met die systemen kan vloeistof na een lekkage snel worden afgedekt. Door samen te oefenen blijven de brandweer en Sachem goed voorbereid op mogelijke calamiteiten.

Cookieinstellingen